25 Eylül 2013 Çarşamba

Meksika'da eşcinsel belediye başkanı...!




Meksika da ülke tarihinde ilk kez Eşcinsel olduğunu açıklayan belediye başkanı görevine başladı.

BBC'nin haberine göre, Benjamin Medrano, muhafazakar Zacatecas eyaletinin Fresnillo kentinde düzenlenen törende belediye başkanlığı yemini etti. Medrano, törende yaptığı konuşmada, Fresnillo halkı için fark yaratmayı umduğunu belirtti.



Yeni belediye başkanı Medrano, törenden sonra Twitter'daki mesajında, "Taleplerinizi dinlemenin ve sorunlarınıza hitap etmenin zamanı geldi. Size sözüm var" ifadesini kullandı.

BBC'ye verdiği demeçte, suç örgütleriyle herhangi bir bağlantısının olmamasının Fresnillo halkı için iyi şeyler yapmasını sağlayacağını belirten Medrano, "İnsanları en az ilgilendiren şey, özel hayatınızda ne yaptığınız. Politikacılardan istedikleri şey iyi sonuçlar" diye konuştu.

Zacatecas eyaletinde çok yoksul bir aileden gelen ve 6 yaşındayken ABD'ye giden Medrano, yıllar sonra okulu bitirmek ve üniversitede hukuk eğitimi almak için Meksika'ya döndü.

Profesyonel kariyerine şarkıcılıkla başlayan Medrano, Fresnillo'nun ilk eşcinsel gece kulübünü açtı. Romen Katolik olan Medrano, evlenmek niyetinde olmadığını ifade ederek, başkent Meksika'da ve ülkenin diğer bölgelerinde kabul edilebilir olan eşcinsel evliliğin Zacatecas'da kabul edilmeyebileceğini belirtti.

Benjamin Medrano, merkez sağdaki Kurumsal Devrimci Parti'den, 200 bin nüfuslu Fresnillo kentinin belediye başkanı seçilmişti. Parti lideri Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, aralık ayında "uyuşturucuyla mücadele" politikasını yeniden gözden geçirme sözü vermişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder