6 Ağustos 2013 Salı

Türkiye'nin yeni oluşumu Aktör LGBT Hareketi çalışmalara başladı...

Türkiye'de  Ağustos 2013 başlarında yeni bir LGBT oluşumu kuruldu. Aktör LGBT Hareketi adını alan oluşum çalışmalarına başladı bile... 


Aktör LGBT Hareketi, LGBT hakları bilincine sahip kişilerce fikirler üretilmesini, çalışmalar ve analizler yapılmasını, toplumu bilinçlendirmek ve LGBT bireylerin insani haklarından mahrum bırakılmaması hedefinin gözetilmesini amaçlar.

 Aktör LGBT Hareketi, LGBT haklarının yalın, özgün bir hareket olduğunu ve hiçbir siyasi ideoloji ile birlikte hareket etmeyeceğini belirtiyor.

Aktör LGBT Hareketi'nde yer almak isteyenler formu doldurabilirler; https://docs.google.com/forms/d/1VFF1se3_kStJ33g0xsT5uI-A-fmnCimWcJZ9Dufc5ys/viewform

Aktör LGBT Hareketi'ni takip etmek için: https://www.facebook.com/AktorLGBT

AKTÖR LGBT HAREKETİ'NDEN ULUSLARARASI KABUL HEDEFLİ ÇALIŞMA...

Aktör LGBT Hareketi ilk büyük çalışma projesini açıkladı. "LGBT Hakları İlk 100 Ülke Skor Listesi'2013" adlı çalışma bir ay sürecek ve her yıl yenilecek. Üyelerce yapılacak raporlama çalışmaları sonucunda ülkelere skorlar verilecek ve kriterlere bağlı olarak dünyanın LGBT hakları konusunda en iyi ilk 100 ülkesi listesi oluşacak.
Çalışmayı takip etmek için: https://www.facebook.com/events/612011628832850/

Çalışma hedefi uluslararası kabul olan araştırma projesinde 4 çalışma değeri var. Bunlar; doğruluk, güvenilirlik, adillik ve nesnellik olarak belirlendi. Eylül 2013'de açıklanacak sonuçlara kadar olan süre boyunca çalışma uluslararası boyutta duyurulacak.

Aktör LGBT Hareketi ve http://www.lgbtyasam.com/ aynı kişi tarafından yürütülmektedir. Yukarıda verilmiş linkler ve form sayesinde ulaşabilir, katılabilir ve takipte kalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder