6 Kasım 2012 Salı

İran'da asılan iki eşcinsel... Suçları eşcinsel olmaktı. Alçaklığın bu en dip noktasının mimarlarının zihniyetinin savunulması ancak yanılgıyla mümkündür.

Bu acı tabloyu hatırlamak gerek. Bu tabloyu ortaya çıkaran zihniyetin insanlık denen kavramı ne kadar lekelediğini görmek için... Biz sizi unutmadık Mahmoud ve Ayaz...

Eşcinselleri, küçük yaştaki çocukları taciz eden 'alçak' insanlardan farksız görüp, eşcinselleri insanların gözü önünde önce 228 kez kırbaçlayıp daha sonra asan zihniyet kendi insanlıklarını kirletmiş ve tarihe geçecek büyük bir insanlık lekesine imza atmıştır. Bu muamele alçaklığın, aşağılığın en dip noktasıdır. Allah'ın eşcinselleri, eşcinsel olarak yarattığı gerçeğine sırf gözlerinde takılı olan ayrımcılık gözlüğü ve kafalarında örülü örümcek ağıyla öteki olarak görüp alçak bir önyargı ile bakan bu dar zihniyetli insanlar farkında olmadan aslında inandıkları tanrıya başkaldırmaktadırlar.

CEHALET VE ALÇAKLIĞIN TABLOSU:


Bu vahim tabloyu çizen zihniyet en ağır şekilde kınanmalıdır. Bu tabloyu savunan insanlar insanlık vicdanından tamamen yoksundurlar... Eşcinsel insanlar, onlardan uzak durmanızı, kendinizi onlardan korumanızı gerektirecek birileri değildir. Homofobi, hoşgörüsü olmayan alçak insanların kendinden olmayanı dışlama, tehdit etme, gasp etme, kırbaçtan geçirme, idam etme gibi durumlara neden olduğu acımasız fakat bir o kadar da yanlış bir korku şeklidir.

Eşcinseller, eşcinsel oldukları için ölmesin!
Eşcinseller, eşcinsel oldukları için dışlanmasın!
Eşcinseller, eşcinsel oldukları için acı çekmesin!

Eşcinselliği çok iyi anlamak, araştırmak ve bilmek gerekiyor. Bu yazıyı okuyan homofobik insanlara sesleniyorum her ne kadar kendi düşüncelerinizi doğru bulsanız da şu görünen tablo uğruna vicdanınıza kulak vererek eşcinselliğin ne demek olduğunu anlamaya çalışın. İşte o zaman yanlış düşündüğünüzü göreceksiniz.

 Cinsel kimliğinin farklılığından dolayı bir insanı cezalandırmak hiç kimsenin haddi değildir. İşte eşcinsellerin homofobi ile verdiği mücadele bunun içindir... Asıl eleştirilmesi gereken kavram eşcinsellik değil homofobik zihniyetin tam kendisidir.

Son olarak Mahmoud ve Ayaz'ı ve onlar gibi canından olan bir çok lezbiyen, gay, biseksüel, transseküel bireyi anıyoruz. Hatta 2010 yılında Bursa'da transseksüel olduğu için öldürülen İrem'in annesi Melek Okan'ın feryadına burada vurgu yapmak gerekiyor; "Koskoca dünyaya benim çocuğumu mu sığdıramadılar?" Dünya tarihi insanlığın bu utanç tablosuna bu "?" soru işaretine ne yazık ki asla cevap veremeyecek...

İnsanı en başta 'insan' olduğu için hoş gören bir dünyada yaşayabilmek temennisiyle... Bu Dünya tüm insanlığın Dünya'sı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder