2 Kasım 2012 Cuma

Türkiye nefret cinayetlerinde DÜNYA İKİNCİSİ!

Türkiye'deki LGBT örgütler ile İGLHRC'nin birlikte hazırladığı "Türkiye’deki LGBT Toplumunun İnsan Hakları İhlalleri Gölge Raporu" Cenevre'deki BM toplantısına sunuldu. 

Türkiye'deki LGBT örgütler ile İGLHRC'nin birlikte hazırladığı "Türkiye’deki LGBT Toplumunun İnsan Hakları İhlalleri Gölge Raporu", Cenevre'de "BM İnsan Hakları Komitesi 106. Oturum"nda, Türk hükümetinin değerlendirmesinde gündeme taşındı. Toplantıya Türkiye LGBT örgütleri adına Şevval Kılıç da katıldı. Kılıç yaptığı konuşmada Türkiye'de son bir yılda 14 trans cinayeti işlendiğini belirterek, Türkiye'nin nefret cinayetlerinde dünyada ikinci sırada olduğunun altını çizdi.



Türk hükümetinin bu ihlallere gözlerini kapattığını, taleplere rağmen yeni anayasaya "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ifadelerinin eklenmesine karşı çıktığını belirten Kılıç, LGBT bireylerin ifade özgürlüklerinin de engellendiğine dikkat çekti. 

Türkiye'nin uluslararası anlaşmalara saygılı olması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Kılıç, LGBT bireylerin tüm yurttaşlarla eşit haklara sahip olmak istediğini belirtti. Kılıç sözünü, "LGBT örgütler olarak herkes için daha demokratik bir ülke istiyoruz ve bunun için hükümetle işbirliği yapmaya hazırız" diyerek bitirdi.

Toplantıda konuşan Türkiye Büyükelçisi Erdoğan İşcan ise, "Türkiye’de tüm azınlıkların insan hakları güvence altına alınmıştır; yaşlılar, çocuklar, dini azınlıklar ve kadınlar" iddiasında bulundu.

"ANAYASADA LGBT TANIMI ALTINDA BİREYLERE KORUMA SAĞLAYAMIYORSANIZ İNSAN HAKLARINDAN BAHSEDEMEZSİNİZ!" MESAJI...

Başkan Yardımcısı Mr. Michael O’Flaherty ise, Türk hükümetinin neden nefret cinayetlerinden bahsetmediğini sordu. Türkiye Delegasyonu sorulara, "LGBT'lere karşı açıkça ayrımcılık sergileyen herhangi yasal veya idari bir önlem söz konusu değil" yanıtını verdi. Bunun üzerine Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Cornelius Flinterman, "Anayasada açık olarak 'LGBT' tanımı altında bu bireylere koruma sağlayamıyorsanız insan haklarından bahsedemezsiniz" dedi.

Dünya bütün insanlığın Dünya'sı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder