9 Mayıs 2013 Perşembe

Eurovision'a "eşcinsel evlilik" yasağının eleştirisi damga vuracak!

Eurovision 2013'e Finlandiya'dan katılacak olan Krista Siegfrids, ülkesi Finlandiya'da eşcinsel evliliklerin yasak olmasını protesto etmek için sahnede kadın dansçısı ile öpüşecek. Eurovision 2013 Finlandiya şarkısının provasını ve tanıtımını yapan Krista Siegfrids, Amsterdam'da sahnede kadın dansçısıyla öpüştü.

Finlandiya Parlamentosu geçen yıl eşcinsel evlilik aleyhinde oy kullanmıştı. Finlandiya'da eşcinsel evliliğin parlamentoda tekrar oylanması için 100 bin imza toplanmış durumda. Bu da, parlamenterlerin yeniden oylama yapması için yeterli bir sayı. Aynı zamanda Krista Siegfrids, ülkeleri adına yarışacak olduğu Eurovision'da eşcinselleri destekleyici mesaj vermekte kararlı. Eşcinsel evlilik yasağını eleştirmek adına şarkıcı bir kadın  dansçıyla öpüşerek sonrasında yaptığı açıklama da; "Bu hareketim homofobik insanları kızdırabilir. Ama final performansımda bir sürpriz daha planlıyorum. Yarışma canlı olacağı için kimse beni durduramayacak" dedi.

TRT ise canlı yayınlayacağı Eurovision 2013 finalinde yapılması beklenen böyle bir protestoyu Türkiye'de göstermiş olacak. Stresli düşünceler var olmasına karşın TRT'nin böyle bir durumda yayını kesme düşüncesi uzak görünüyor.

18 Mayıs’ta İsveç’te düzenlenecek final gecesi Finlandiye adına, 'Marry Me' (Evlen Benimle) isimli parça ile Krista Siegfrids sahnede olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder