13 Haziran 2013 Perşembe

Brezilya'daki en yüksek mahkeme aldığı karar ile eşcinsel evliliği onaylamış oldu!

Brezilya'daki en yüksek mahkeme, bir lezbiyen çift hakkında alt mahkemenin verdiği kararı bozdu ve iki kadının yasal olarak evlenebileceği kararını aldı.


Brezilya'da Yüksek Temyiz Mahkemesi, bir lezbiyen çift hakkında alt mahkemenin verdiği hükmü bozarak, iki kadının yasal olarak evlenebileceği kararını aldı. Bu kararla, Brezilya'daki en yüksek mahkeme eşcinsel evliliği onaylamış oldu.

Geçtiğimiz mayıs ayında Yüksek Mahkeme, eşcinsel birlikteliklerin tanınabileceği kararını vermiş, ancak eşcinsel evliliklerin tanınması konusunda hükme varmamıştı.

Yine geçen temmuz ayında bir mahkeme, iki erkeğin birlikteliklerini yasal olarak evliliğe dönüştürebileceği hükmünü vermişti.

Bu tarihten sonra Brezilya'da çok sayıda eşcinsel çift, birlikteliklerinin evlilik olarak kabul edilmesi talebiyle dilekçe vermiş, bazılarınınki kabul edilmiş, bazılarınınki ise reddedilmişti.

Birbiriyle uyumlu olmayan pek çok mahkeme kararının ardından Brezilya'daki en üst adalet mekanizması olan Yüksek Temyiz Mahkemesi, lezbiyen bir çiftin evliliğiyle ilgili alt mahkemenin verdiği kararı bozdu. ve lezbiyen ve çiftlerin yasal olarak evlenebileceği kararını verdi.

Eşcinsel evlilikleri tanıyan diğer Latin Amerika ülkeleri, Arjantin ve Meksika.
                                                                                                                                        (www.imc-tv.com'dan...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder