11 Temmuz 2013 Perşembe

Dora için İstanbul'da yürüyüş!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Dora isimli bir trans kadın evinde bıçaklanarak öldürüldü. İstanbul LGBT Dayanışma Derneği 12 Temmuz Cuma günü Dora için yürüyecek.

AYDIN- Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Dora isimli bir trans kadın evinde bıçaklanarak öldürüldü.24 yaşındaki Dora’nın cesedi otopsi için morga kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul LGBT Dayanışma Derneği de trans cinayetlerini protesto etmek amacıyla Cuma günü saat 18:00’da Galatasaray Lisesi önünden Taksim tramvay durağına yürümeye davet ediyor. Aynı gün saat 18:00'da İzmir Yakın Kitabevi önünde de bir basın açıklaması yapılacak.

TRANS CİNAYETİ BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE Mİ?


Trans cinayetiyle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı henüz herhangi bir açıklama yapmadı. LGBT’lere yasal güvence sağlanmasıyla ilgili AKP Milletvekili Türkan Dağoğlu, 29 Mayıs’ta Meclis’te yaptığı konuşmada kadın cinayetleriyle mücadelede kimsenin trans olduğu için görmezden gelinmediğini söylemişti.
Kaos GL Derneği ve Pembe Hayat LGBTT Derneği ise yaptıkları açıklamada Kuşadası’ndaki nefret cinayetini kınadılar. Devletin nefret suçları bağlamında etkin bir soruşturma yürütmemesi, katillerin yakalanmaması, yakalansa bile "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimleri ile suça teşvik edilmesi açıklamada altı çizilen noktalardan oldu.

KUŞADASI'NDA GEÇEN YIL DA CİNAYET!


Kuşadası’nda geçen yıl Nisan ayında da Nükhet Kızılkaya adlı bir trans, nefret cinayetine kurban olmuştu.
Medyada transların kendi kullandıkları isimler yerine kimlik isimlerine yer verilmesi de sosyal medyada LGBT aktivistlerinin eleştirilerine hedef oluyor.
                                                                                                     Kaynak: ETHA

                                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder