31 Temmuz 2013 Çarşamba

Nijerya Dışişleri Bakanı Ashiru: Ülkede eşcinsel evliliğin yasalaşması için uluslararası lobi baskısı var. Eminim Nijerya bunu kabul etmeyecektir.

Bir çok kez ülkedeki homofobik etkiler nedeniyle ismi duyulan Nijerya'da Dışişleri Bakanı Ashiru, Afrika'da eşcinseller için lobi faaliyetlerinde bulunulduğunu ve ülkelerinde buna karşı durduklarından ve durmaya çalıştıklarından bahsetti. Eşcinsel lobilerinin baskı gösterdiğini belirten Ashiru, buna katı şekilde mani olmaya çalıştıklarını ifade etti.



Küresel olarak iyi finanse edilmiş bir kaç eşcinsel lobi hareketinden bahseden Ashiru, ülkede eşcinsel evliliğin istenilmediğini ve bu yasayı imzalamayacaklarından emin olduklarını belirterek bu uluslarası hareketi suçladı.

Eşcinsel hakları, Nijerya'da bir çok ülkede olduğu gibi normal hak ve hürriyetler algısında olması gerekirken bir ayrıcalık niteliği taşıyor.

Nijerya'da, Liderlik Gazeteler Grubu'nun Leadership.ng portalında Ashiru'nun açıklamasına değinilerek Afrika'da yeterince sorun olduğu söylendi ve eşcinsel hakları konusunda eşcinsel evliliğin batı ülkelerinde filizlenmeye başladığı fakat Afrika'da ve hatta özellikle Nijerya'da bunun mümkün olmadığı belirtildi. Yine aynı internet sitesinde eşcinsel lobicilerinin şaşı olduğu tabirinde bulunarak eşcinsel hakları konusunda onlarla aynı fikirde bulunulmadığı belirtildi.

www.lgbtyasam.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder