4 Ağustos 2013 Pazar

Stockholm Pride... İsveç'te 50 bin kişi yürüdü, 600 bin kişi izledi...

Stockholm’de 30 Temmuz günü başlayan Eşcinsel (Pride) Festivali dün 50 bin kişinin katıldığı ve yaklaşık 600 bin kişinin izlediği bir yürüyüş ile sona erdi. “Gay Polisler” pankratı altında yürüyen resmi ve sivil polisleri protesto eden gruba biber gazıyla müdahale eden polis, güvenlik kuvvetlerine mukavemet gösterdiği suçlamasıyla bir kişiyi gözaltına aldı.


 “Biz Aileyiz” parolasıyla düzenlenen eşcinsel festivalinin son günü düzenlenen yürüyüşe katılan yaklaşık 50 bin kişi 3,5 kilometrelik yolu yürüyerek festivalin yapıldığı spor sahasına geldi. “Hristiyan Demokratlar” ile  ırkçı ve yabancı düşmanı  “İsveç Demokratları”nın dışında tüm siyasi partiler ve gençlik örgütleri,kiliseler, sendikalar, meslek örgütleri, sinagog, Uluslar Arası Af Örgütü kendi pankartlarıyla yürüyüş kolunda yer aldı.
GENEL KURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR DA YÜRÜYÜŞE KATILDI!
Geçtiğimiz yıl protestolara maruz kalan İsveç Göçmen Dairesi bu yıl festival ve yürüyüşte yer almazken, adliye çalışanları, askerler ve polisler hem festival hem de yürüyüşe katıldı. Genel Kurmay Başkanı Sverker Göranson, Avrupa Birliği Bakanı Birgitta Ohlsson, Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, Ekonomi Bakanı Anders Borg ve Sol Parti Lideri Jonas Sjöstedt’in yanı sıra çok sayıda milletvekilinin de yürüyüşe katıldığı gözlendi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder