14 Nisan 2013 Pazar

Milletvekilleri "Benim Çocuğum"u İzleyecek


Milletvekilleri, çocukları LGBT bireyler olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'u izlemek için bir araya gelecek. Film ekibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'i de bekliyor.
Milletvekilleri, 15 Nisan Pazartesi günü, çocukları LGBT bireyler olan Türkiyeli bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum'u izlemek için bir araya gelecek.
Bütün vekilleri Meclis yakınında bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek gösterime davet ettiklerini söyleyen Yönetmen Can Candan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de dahil olmak üzere tüm milletvekillerine davetiye yolladık ve bütün partilerden katılım bekliyoruz. Gösterime çocukları lezbiyen, gey, trans bireyler olan LİSTAG'lı aileler de katılacak. Bu filmi birlikte izlemeyi filmdeki etkileyici insan hikayelerinin milletvekilleri ile paylaşılması ve bir duygudaşlık oluşması açısından önemsiyoruz" dedi.
LGBT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG), seslerini daha çok vekile ulaştırmak amacıyla change.org'da "Vekillerimizi Benim Çocuğum Gösterimine Bekliyoruz" kampanyası başlattı.
Aileler, "Bizler, çocukları eşcinsel ve trans bireyler olan anne babalar olarak cesaretle ve samimiyetle kameranın karşısına geçip neler yaşadığımızı Benim Çocuğum belgeselinde anlattık. Sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le yapılan görüşmeye dayanarak vekillerimize ve eşlerine Meclis yakınında bir gösterim düzenledik. Bu özel hikayelerimizi vekillerimizle paylaşmayı gönülden diliyoruz" diyor.
15 Nisan Pazartesi günü, saat 19:00'da başlayacak etkinliğe filmin yönetmeni Can Candan'ın yanı sıra film ekibi ve LİSTAG'lı aileler de katılacak. (ÇT)
* Yer: Çağdaş Sanatlar Merkezi, Kennedy Cad. No:4, Kavaklıdere, Ankara.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder