13 Ekim 2012 Cumartesi

"Benim Çocuğum" uzun metraj belgesel film geliyor

"Benim Çocuğum", çocukları lezbiyen, gay, biseksüel, travesti veya transseksüel (LGBTT) olan Türkiyeli bir grup cesur ve ilham verici anne ve babanın deneyimleri ile ilgili yapım aşamasında olan uzun metraj bir belgesel filmdir.

Yönetmenliğini Can Candan'ın üstlendiği Benim Çocuğum adlı belgesel film projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. LİSTAG adlı LGBT ailelerinin oluşturduğu grubun hayata geçirmek istediği belgesel filmin bütçesi için destekçi aranıyor. 40.000 Euro bütçe planının şu ana kadar 18.000 Euro'yu aşkın kısmı bağış olarak toplanmış durumda. Belgesel filmi şöyle özetleyelim...

Benim Çocuğum belgeselinde, içinde yaşadıkları muhafazakar, homofobik ve transfobik toplumda, ebeveyn, aile ve aktivist olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlayan yedi anne ve babanın, bu özel deneyimlerini seyirci ile samimi bir şekilde paylaşmalarına tanık oluyoruz. 

Bu belgeselde LİSTAG’lı anne ve babalar çocuklarının doğumundan başlayıp cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini öğrenme süreçlerini, kabullenişlerini ve beraber kurdukları örgütlü mücadeleyi tüm içtenlikleriyle paylaşıyorlar. Bu oldukça zor deneyimi ‘çocuklarının ölümü’ ve ‘yeni çocuklarının doğumu’ olarak tanımlarlarken aynı zamanda ‘kendilerinin de yeniden doğuşları’ olarak ifade ediyorlar. Ebeveynler, paylaştıkları kişisel deneyimleriyle birey olmayı, kendine karşı dürüst olmayı ve ebeveyn olmayı yeniden tanımlıyorlar.

Belgesel film ile ilgili daha ayrıntılı bilgi www.listagfilm.com adresinde... Ayrıca proje hakkında info@listagfilm.com adresi ile iletişime geçmek mümkün.

Toplumumuza LİSTAG’ın yaptığı en önemli katkı, geleneksel aile kavramına alternatif bir yaklaşım sunmak olmuştur. LİSTAG’da örgütlü anne-babalar, bocalayarak, kabullenerek, çaba harcayarak, yeniden keşfederek ama en önemlisi “karşılıksız severek” kan, toprak bağı gibi yollarla gelen geleneksel aile kodlarını sorgulamayı başarmışlardır.

Toplumdaki homofobi ve transfobi ile mücadelede en etkin yollarından birinin LİSTAG’ı oluşturan anne ve babaların seslerinin daha geniş kitleler tarafından duyulmasını sağlamak olduğuna ve bu belgeselin de ayrımcılık karşıtlığı ve demokratik mücadele alanını genişleterek toplumsal değişime ve LGBTT bireylere karşı şiddetin sona ermesine katkısı olacağına inanıyoruz.

LİSTAG'a teşekkürlerimizi sunarak LGBTT aktivizm hareketinin ve Benim Çocuğum belgeselinin topluma büyük katkısı olacağı düşüncesinin heyecanını yaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder