13 Ekim 2012 Cumartesi

Eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ anlamlı maçı yönetti


Eşcinsel olduğu için çürük raporu alarak askere gitmeyen ve bu sebepten dolayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hakemlik mesleğinden alındığını iddia ederek, TFF'ye dava açan Halil İbrahim Dinçdağ için bugün İstanbul LGBT Dayanışma Derneği ile Fenerbahçe Sol Açık taraftar grubu maç yaptı. Beyoğlu Piyalepaşa Halı Sahası'nda 16.30'da başlayan ve Halil İbrahim Dinçdağ'ın yönettiği dostluk maçı 8-8 berabere bitti.

 


Öncelikle Bu anlamlı maç sonrası Dinçdağ, "Öncelikle taraftar gruplarının büyük bir desteği var. Bu da taraftar grupları ile İstanbul LGBT'nin ortaklaşa düzenlediği bir organizasyon. İstanbul 20'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 16 Ekim Salı günü görülecek duruşma öncesi yapılan bir organizasyon. Aslında bu ben, Dinçdağ'ın davası değil. Bu Türkiye'de ötekileştirilenlerin, haksızlığa uğrayanların, din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımcılığına uğrayanların davasıdır. Bu da çok ses getireceğine inandığım bir organizasyon" şeklinde konuştu.

16 Ekim 2012 Salı günü, 2 yıldır devam eden manevi tazminat davasının duruşmasının yapılacağını belirten Dinçdağ, "Artık dosyamız bilirkişiye gidecek. Bilirkişinin hesaplamasından sonra da karar verilecek" dedi.

Gerektiği takdirde uluslararası platformlarda hakkını arayacağını belirten Dinçdağ sözlerini şöyle noktaladı; "İstanbul Valiliği İnsan Hakları Komisyonu'na yazdığımız bir dilekçem vardı. Geçtiğimiz gün komisyon beni dinledi. Şimdi Türkiye Futbol Federasyonu'nu dinleyecek. Ay sonunda büyük ihtimalle raporunu açıklayacak. Biz de rapora göre hakemliğe dönüş için tekrardan müracaatta bulunacağız. Olumsuz sonuç aldığımız halde CAS, FIFA ve UEFA'ya müracaat edeceğim". 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder