15 Ekim 2012 Pazartesi

Çiğdem Dürüst yazdı. "Korkmayın! Hiçbir LGBT birey sizin LGBT olmayan çocuğunuzu zorla LGBT yapmaz, yapamaz."


Kıbrıs Postası köşe yazarlarından Çiğdem Dürüst yazdı... 
Çiğdem Dürüst,"İki tam gün LGBT bireylerin sağlık hizmetlerinden faydalanma konusundaki sıkıntılarını konuştuk. LGBT bireylerin toplumda karşılaştıkları zorluklardan bahsettik. Aileleri tarafından LGBT bir bireyin kabul görüşünü veya görmeyişini konuştuk. Devletin önleyici hiçbir önlemi olmadığı gibi geliştirici hiçbir uygulaması olmadığından bahsettik." dedi


Çiğdem Dürüst gerçekleri çok iyi anlattı. Köşesinde bu kez LGBT'yi yazdı. LGBT konferanslarında bulunduğunu, katılımcılar ile birlikte çözüm arayışında bulunduklarını söyledi. Sitemi vardı yazısında ve bu sitem homofobik tutum ve davranışlaraydı. Çiğdem Dürüst yazısına şu sözlerle başladı; 

"Toplumumuz ve başka toplumlar bizim ilerici olduğumuzu düşünsünler diye onlardan söz ediyoruz. Onların görünürlük ve fırsatlardaki eşitliğini savunuyoruz. Politik yaşamda, kucaklayıcılığımız görünsün diye allanmış, pullanmış kelimeler ile onların haklılığını savunuyoruz. Ruh sağlığı hizmeti verirken onları hasta kabul edip aileleri ile birlikte paralarını yiyoruz.

Çevremizde bulunsunlar istemiyoruz. Arkalarını döner dönmez bir sürü aşağılayıcı ve cinsiyetçi tanımlama ile hitaplarda bulunuyoruz. Yaşadıklarını bildiğimiz halde yokmuşlar gibi davranıyoruz.Ve böylece daha ahlaklı, daha terbiyeli, daha erkek veya daha kadın görünüyoruz. Onları aşağıladıkça yüceldiğimizi zannediyoruz. Onları ittikçe yükseliyoruz sanki. Onları yok saydıkça biz daha çok var oluyoruz gibi geliyor."

Burada Toplum-LGBT ilişkisine dair tespitlerini açıklayan Dürüst bu sözlerini ardından topluma seslendi...

"Ama ister kabul edin isterseniz de etmeyin hanımlar ve beyler! LGBT bireyler bu toplumda ve dünyada varlar. Onlar hasta değiller. Sizin gibi, benim gibi sıradan, normal bir fizyolojiye sahip bireyler. Cinsiyet kimlikleri ile cinsel kimliklerinin ne olduğu ile ilgilenmek yerine, topluma katkıları ile, başarıları ile, yaptıkları güzel işlerle ilgilenseniz. 

Korkmayın! Hiçbir LGBT birey sizin LGBT olmayan çocuğunuzu zorla LGBT yapmaz, yapamaz. Bir insanın cinsiyetini veya cinsel yönelimini tercih etmesi, gardrobunu açtığında hangi pantolonunu giyeceğini tercih etmesi gibi bir şey değildir. Yani sizin çocuğunuzun cinsel kimliği doğumundan itibaren bellidir ve sonradan bunun değişmesi söz konusu olamaz. LGBT olmak, bulaşıcı da değildir. LGBT bireyler, sizin ahlaki değerlerinize de göz dikmediler, çünkü onlar da bu toplumun bireyleri. Onlar da bu toplumda yaşıyor, bu toplumun anne ve babaları, öğretmenleri ve yaşamı ile yoğruluyorlar."

Dürüst yazısını, LGBT haklarının mücadelesinde emeği geçen herkese tebriklerini sunarak noktaladı, "Afferin LGBT derneklerimize. Afferin bu konferansın hayat bulmasında emeği geçenlere. Afferin konferansa katılan bizlere. Afferin bundan sonra daha farklı bir bilinçle ve anlayışla yaşamımıza devam etmemize katkı koyanlara. Siz yasaklarla, ayıplamalarla, yok saymalarla, ayrımcılıklarla sürdürünyaşamınızı. Eşitlik isteseniz de gelecek istemeseniz de. İşinize gelse de gelmese de".

Bu yazısı nedeniyle Çiğdem Dürüst'e biz de teşekkürlerimizi sunuyoruz... Yanlış olan LGBT bireyler değil, yanlış olan Homofobi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder